Şanlıurfa, ülkemizin gıda, tarım ve hayvancılık potansiyeli açısından en önemli illeri arasında yer almaktadır. 1.933.600 hektar yüz ölçümüne sahip olan ilimizde 1.107.114 Hektarda tarımsal faaliyetler gerçekleştirilebilmektedir. Türkiye'deki toplam tarım alanlarının %4,9'una sahip olan ilimiz tarım alanları büyüklüğü bakımından Konya ve Ankara'dan sonra üçüncü sırada yer almaktadır. Ayrıca Şanlıurfa, Türkiye'deki ekonomik olarak sulanabilir arazilerin %11'ine ev sahipliği yapmaktadır. Mevcut toplam tarım alanının 390.803 Hektarı sulanmakta olup GAP projesinin tamamlanması ile sulanan alanın 940.000 Hektar'a çıkması öngörülmektedir. Şanlıurfa'da Tarım Sektörü Gap'ın sulama projeleri ile birlikte hızla büyümekte ve ilimizin ekonomik büyümesinde lokomotif vazifesi görmektedir.
Bu bilgiler ışığında Şanlıurfa Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili olarak Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 17/05/2016 tarihinde yer seçimi komisyonu oluşturarak Eyyübiye İlçesi Koçören Mahallesi mevkiinde yaklaşık 235 Hektar Mera alanı için incelemelerde bulunmuştur. Yer seçimi komisyonunda yer alan tüm kurum ve kuruluşlardan görüşler alınmış olup incelenen yer oy birliği ile uygun görülmüştür. Yer Seçiminin kesinleştirilerek Tüzel Kişilik kazanması için Bakanlık tarafından tamamlanması talep edilen ÇED Olumlu Görüşü, Jeolojik Etüd, haritaların hazırlanması gibi iş ve işlemler yürütülmektedir.
Şanlıurfa-Gaziantep (E-24) karayolu üzerindeki bu alan, en yakın Otoban bağlantısına 3 Km, Merkeze 17 Km, Harran Üniversitesi'ne 37 Km, Akçakale Sınır Kapısına 66 Km ve İskenderun Limanı'na 400 Km uzaklıktadır. Önerilen alanın en önemli özelliği mevcut Şanlıurfa OSB'ye yakınlığıdır. Böylece bu alanda arzulanan büyüklüklerde sanayi parseli üretilmesi halinde ve arazinin konumu itibari ile teknik alt yapının (elektrik, su, doğalgaz vb.) çözülmesi minimum maliyetlerle sağlanacaktır. Böylece yatırımcı firmalara hızlı ve uygun maliyetler ile yer tahsislerinin yapılmasına imkan verecektir.